Het blad voor de beroeps-
   en recreatievaart van:  
   Stoomboten, Sleep-
   & Duwboten, (ex) Over-    heidsvaartuigen en Op-
   duwers


   ZOEKMENU: klik op balk en
   klik met de linkermuisknop
  op uw voorkeur en open die
  voorkeur met rechtermuis-
  knop in nieuw venster.


Op deze pagina transporten op de binnenwateren.
    Klik op foto's voor vergroting.
                              Laatste up-date: 29 januari 2023

Foto: R. Zegwaard © 27-01-2023 De BUZZARD onderweg met de SAND CARRIER.

Foto: J. Klaasman © 26-01-2023 De EEMS WARRIOR, komend van zee, levert een ponton af bij de BOKA verstiging in de Waalhaven.

Foto: R. Zegwaard © 26-01-2023 De JOHANNES J achter een transportponton met wat materialen zo te zien.

Foto: N.C.H. Giltay © 23-01-2023 als voorboot van zelf(mee)varende “drijvende bok” HEBO LIFT 7. Op de foto passeert het transport Puttershoek. Dit had iets te maken met de, een dag eerder in de Drechthaven te Zwijndrecht aangekomen BHV INNOVATION (zie ook artikel in de Nieuwsbrief 2023 - 024 van Piet Sinke).

Foto: J.M. de Klerk © 23-01-2023 kwam de Duchess binnen met het Baggervaartuig Razende Bol. Stuurassistentie gaf de Gepke.

foto's: N.C.H. Giltay © 22-01-2023 Damen shoalbuster 2711 FAIRPLAY-37 varend op de Oude Maas bij Puttershoek
met “opzij” het casco van een Damen shoalbuster met Yard Number YN 571832 onderweg van Polen naar Dordrecht.
foto's: J.M. de Klerk © 22-01-2023
Dit transport was eerder al
t.h.v. Rozenburg gesignaleerd.
foto's: R.P. van de Wetering © 22-01-2023
De eerste platen werden al te Maassluis West geschoten.

Foto: N.C.H. Giltay © 22-01-2023 - De Van der Wees sleep/duwboot BROEDERTROUW XIV varend op de Oude Maas bij Puttershoek met zelfheffend ponton BHV INNOVATION op sleeptouw onderweg van de Botlek naar de Drechthaven in Zwijndrecht. Stuurassistentie aan de achterkant werd verleend door duwboot PIETER VAN DER WEES.

foto's: J. Oosterboer © 21-01-2023 gezien, in de Nieuwe Waterweg, tijdens onze wandeling op de Landtong Rozenburg,
het sleeptransport van WULF 7 (1998) met de BHV INNOVATION. Assistentie verleende PIETER VAN DER WEES.

Foto: N.C.H. Giltay © 19-01-2023 Sleep/duwboot JOHANNES-J assisteerde het heischip WESTERSCHELDE van de Klerk Werkendam, komend uit de Botlek en op weg naar de Kreekrak-sluizen. Op de foto het transport varend op de Oude Maas bij het passeren van Puttershoek. Het heischip voerde de afgelopen maanden werkzaamheden uit in het Scheur bij de nieuwe Blankenburg-tunnel.

foto's: N.C.H. Giltay © 17-01-2023 - Na een aantal weken zonder, vandaag andermaal een transport van “tussenstukken” (onderdeel van de fundering voor
windmolens op zee) op ponton CS 1 van Hoboken, België naar de Prinses Ariane- haven, verzorgd door voor(sleep)boot MULTRATUG 22 en achter voor
stuurassistentie de voor Multraship varende sleep/ duwboot KARIN. Plaatjes zijn van het transport, varend op de Oude Maas bij het passeren van Puttershoek.

Foto: N.C.H. Giltay © 16-01-2023 mslb. ADRIAAN (Sleepdienst Adr. Kooren) en WALRUS V zijn vandaag bijna de gehele dag bezig geweest met het overbrengen van riviercruise-schip ALEMANNIA van Stellendam naar Krimpen a/d IJssel. Plaatjes van het transport, varend in de Dordtsche Kil, bij behoorlijk donker weer, geschoten vanaf de westoever boven op de Kiltunnel.

Foto's N.C.H. Giltay © 09-01-2023 - Na afloop van een uitgebreide werfbeurt bij scheepswerf Kooiman in Zwijndrecht bracht museumboot HAVENDIENST 2 van Maritiem Museum Rotterdam de niet onder stoom zijnde museum-stoomsleepboot DOCKYARD IX weer terug naar de vaste ligplaats van laatstgenoemde in de Dokhaven op de Heijplaat, Rotterdam.

foto's: D. Henken © 08-01-2023 De Duwboot Geertruida
van der Wees op de Dordtse Kil met de ponton Lastdrager 35.
foto's: D. Henken © 08-01-2023 De Duwboot Ertepeller
op de Dordtsche Kil met een duo bakken w.o. de Maas.

Foto: M. Freijsen © 06-01-2023 passeerde de DIKKY Jr. t.h.v. de RDM Heijplaat met enkele duwbakjes veevoer.

Foto: N.C.H. Giltay © 06-01-2023 - Afgelopen jaar eigenlijk niets anders gezien dan baggervaartuig STRAHL-O-MATIC (geen idee wat ik me daar bij voor moest stellen) op een, als het ware, “vaste" plek in de Ketelhaven te Papendrecht. Tot een paar maanden geleden. Opeens verdwenen. Geen idee waar naartoe. Misschien de GPS uit gezet? Tot gisteren, toen ik haar toevallig tegenkwam bij de ingang van de Dordtsche Kil, voortbewogen door de sleepboten GEPKE II (voor) en GEPKE III (achter). De vertrekplaats van het transport bleek Keizersveer te zijn en beide GEPKE sleepboten brachten haar terug naar de Ketelhaven in Papendrecht. Gisteren bij ’s-Gravendeel wat plaatjes van het transport “geschoten”. Sorry voor de rare formaten, maar bij dit soort transporten ontkom je er haast niet aan om naar deze formaten te gaan, omdat er anders veel te veel “ballast” op de afbeelding voorkomt en het eigenlijke onderwerp “verzuipt” in de ballast.


Stichting B.A.S.M. / SLEEP & DUWVAART © 2023